In de media

Lees hieronder over Restaurant ‘t Heertje in de media:


10.000e bezoeker bij etsen van Rembrandt

Met het nodige tromgeroffel werd op 4 augustus in het Markiezenhof de tentoonstelling met werken van Rembrandt geopend.

Maar liefst ruim honderd etsen uit de privé collectie van Jaap Mulder werden tentoongesteld. Nu, woensdag 16 oktober werd de 10.000e bezoeker welkom geheten door directeur Wim Reijnders. Het betrof de heer en mevrouw Kik die speciaal vanuit Zierikzee naar Bergen op Zoom gekomen waren voor deze tentoonstelling. Zij kregen een tas vol met boeken over het Markiezenhof en Bergen op Zoom en een dinerbon van ’t Heertje. Maarten en Josefien vertellen mij dat dit niet zo maar was. ‘Wij hebben een speciaal cultureel samenwerkingsverband met het Markiezenhof. We bieden tijdens een speciale maaltijd de verdere cultuurbeleving aan het publiek. Zo vind je naast je bord een speciaal boekje waar een verdere uitleg gegeven wordt over deze bijzondere tentoonstelling. Daarnaast wordt je bord versierd met een eetbare ets van Rembrandt.’ Maarten kijkt er trots bij. ‘Wij ervaren de samenwerking als erg bijzonder. Het Markiezenhof is toch één van de oudste en mooiste stadspaleizen van Europa. Wij daarentegen zijn één van de jongste stellen die als zelfstandigen in het Bergse aan de slag zijn gegaan.’

Lees verder »


Blij verrast in Bergen op Zoom – uit BN DeStem

Het is een pijpenla met 40 zitplaatsen. Niet groot dus, maar er wordt wel groots gekookt in ‘t Heertje in Bergen op Zoom.

Open sinds juli en nu al een geliefd adres in Bergen op Zoom. Maarten Hamel en Josephine Bakker hebben in deze voor de gehele uitgaansbranche barre tijden een enorme stap gewaagd. Ze openden restaurant ”t Heertje in het hart van de oude vestingstad. ‘Merck toch hoe Sterck’ is het stadse lijflied. En als de jonge ondernemers ergens blijk van geven, is het wel de kracht die doet denken aan de moed waarmee Bergen het maandenlange beleg in de Tachtigjarige Oorlog weerstond. Het is dan ook geen toeval dat in het interieur van ‘t Heertje muurschilderingen domineren van Bergenaar Mart Franken met als thema het beleg van Bergen.

Lees verder »


Lekker eten in een warme omgeving bij ‘t Heertje – uit de Bergen op Zoomse Bode

BERGEN OP ZOOM – Vanaf 25 juli kunnen mensen die lekker willen eten in een warme en gezellige omgeving terecht bij restaurant ‘t Heertje in Bergen op Zoom. Maarten Hamel en zijn vriendin Josephine Bakker openen dan hun nieuwe restaurant aan de Bosstraat 17. Als speciale openingsactie hoeft de vierde gast van een gezelschap de gehele maand augustus 2013 niet te betalen.

DOOR MERIJN SITSEN

Als je binnenloopt bij het nieuwe restaurant ‘t Heertje aan de Bosstraat valt de warme sfeer als eerste op. Of dat ligt aan de inrichting, die helemaal in het teken staat van de vestingstad Bergen op Zoom, of aan de warme en enthousiaste uitstraling van Maarten en Josephine, de nieuwe eigenaars van het restaurant, maakt niet zoveel uit. Het voelt in ieder geval meteen goed aan als je het restaurant binnenloopt…

Lees verder »


Bergenaar exposeert in Roosendaal Kunstmaand – uit BoZ in Beeld

De naam is Mart Franken en in de kunstwereld is hij inmiddels een gekende persoonlijkheid. Zijn werk kent vele gedaanten maar wat vooral opvalt is dat het een duidelijk herkenbare stijl heeft. Je zegt zo: ’Dat is een Mart Franken’.

Op zondag 1 september was de officiële opening van de Kunstmaand Roosendaal. Naast Mart Franken doen er verder zoal mee: Marianne Naerebout (expressief sculpturen, schilderijen), Rogier Ruys (sculpturen, schilderijen), Heleen Bastiaensen (fotografie, mixed media) en nog een aantal anderen. Het zijn allemaal kunstenaars die mee hebben gedaan aan de Nationale Kunstagenda 2013. De tentoonstelling loopt nog de hele maand september aan de Nispensestraat 2A te Roosendaal in Galerie Kunst in het Veld.

Lees verder »